Geschiedenis

Geschiedenis

1970
De geschiedenis van BouwToe begint in 1970. In dat jaar werd door de heer Bax gestart met de productie van stoelzittingen, tafelbladen en keukens. Dit deed men tot 1985 onder de naam BAX.

De locatie aan de Tijvoortsebaan 10 te Goirle

1985
In 1985 werd het bedrijf overgenomen door de Heijmans groep. Heijmans besloot om de werkzaamheden te richten op de fabricage van onder andere kasten en keukens. Dit deed men onder de naam BouwToe.
Op deze wijze zorgde Heijmans ervoor dat in de door hen gebouwde woning- en utiliteitsbouw de eigen kasten en keukens geplaatst konden worden. De keukens welke in het verleden verkocht werden bij de Karwei kwamen eveneens uit de fabriek van BouwToe. Na vele schommelingen in het management besloot Heijmans na 21 jaar eigenaar te zijn geweest het bedrijf in de verkoop te zetten.

Inmiddels 40 jaar in dienst

2006
Ed Dekker en Mark Daems, beide een geschiedenis bij BouwToe onder de Heijmans groep, besloten in 2006 om het bedrijf gezamenlijk over te nemen. De overname ging spijtig genoeg gepaard met de noodzakelijke ontslagen, dit was echter nodig om het bedrijf gezond te maken. Inmiddels is een groot gedeelte van ontslagen personeelsleden weer in dienst van BouwToe maar dan bij een financieel gezond bedrijf.
De werkzaamheden werden uitgebreid; Bedrijven kunnen bij BouwToe terecht voor projectkeukens, luxe keukens, kasten is toeleverancier voor de keukenrenovatie en voor interieurbouw onderdelen. De locatie aan de tijvoortsebaan 10 te Goirle in 2012

2009
Gezamenlijk met twee van de trouwe partners van BouwToe is in 2009 gestart met het merk “HollanDeur”.

Onder de naam “HollanDeur” worden consumenten bedient als het gaat om opbergoplossingen. Denk hierbij aan schuifdeurkasten, zweefdeurkasten, draaideurkasten, inloopkasten en en-suite deuren.

De HollanDeur HDS6 schuifdeurkast

2010
Dat BouwToe een financieel gezond bedrijf is met de juiste mensen aan het roer blijkt als in 2010, volop crisistijd, de deuren worden geopend van de fabriekstoonzaal onder de naam Misura Maatwerk. De juiste tools waren in handen om keukens niet enkel en alleen aan bedrijven te verkopen maar deze eveneens vanuit een eigen toonzaal richting consumenten aan te bieden.
De producten werden uitgebreid met badmeubelen en kasten op maat. Zo was Misura Maatwerk de eerste toonzaal waar de HollanDeur kasten gepresenteerd werden aan de consument.
Met het openen van de Misura Maatwerk toonzaal werd direct een kleine stap gezet naar de Misura keukenlijn welke via dealers gepresenteerd zouden gaan worden richting de consument en architecten.

2013
In dit jaar is de Misura keukenlijn volop ontwikkeld en ligt hier voor u het resultaat. Een uitgebreide keukenlijn met veel vrijheid voor de consument, de keukenontwerper en de binnenhuisarchitect.